Login Cont nou
previous arrow
next arrow
Slider

Speakeri

Daniel B. Hinshaw

Daniel B. Hinshaw, M.D. is professor emeritus of surgery at the University of Michigan School of Medicine and consultant in palliative medicine at the University of Michigan Geriatrics Center in Ann Arbor, Michigan, USA. He first visited Romania in 2005 and since 2010 he has served as a visiting professor of palliative care at Transilvania University in Brasov. In addition to more than eighty papers published in scientific journals and in volumes of collected works, he is the author of Suffering and the Nature of Healing (translated into Romanian), Touch and the Healing of the World, and a forthcoming volume entitled, Thriving in the Face of Mortality: Kenosis and the Mystery of Life.

Corina Merdan

Corina Merdan este psiholog clinician, cu un Master în Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, domeniul de interes fiind cel al intervențiilor cognitiv-comportamentale la pacienții aflați sub tratament oncologic. A absolvit în 2020 și Masterul “Managementul și Strategiile Îngrijirilor Paliative” al Universității Transilvania din Brașov.
Activează din 2015 ca psiholog clinician în cadrul Centrului de Îngrijiri Paliative ”Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca, oferind consiliere pacienților și familiilor acestora.

Elisabeth Bruma

Elisabeth Brumă este medic specialist Sănătate Publică şi Management din anul 2006, cu Master în Managementul Serviciilor de Sănătate (UMF „Carol Davila” Bucureşti) și competenţă în homeopatie. Din anul 2007, activează în cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, deținând funcţia de expert superior la Direcţia de Reglementări şi Norme de Contractare. Face parte din „familia îngrijirilor paliative” de la începutul anului 2016, când a fost cooptată într-un grup tehnic de lucru organizat de Ministerul Sănătăţii pentru Implementarea Îngrijirilor pe termen lung – componenta paliaţie, componenta a proiectului Reforma Sectorului Sanitar – Îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei sistemului sanitar.
Este expert implementare CNAS în cadrul proiectului „Creşterea capacităţii instituţionale pentru dezvoltarea naţională coordonată a îngrijirilor paliative şi îngrijirilor la domiciliu” (PAL-PLAN): 2020-2023.
Este implicata în proiecte şi grupuri de lucru interinstituţionale pentru Actualizarea Master-planurilor Regionale, Îmbunătăţirea Managementului şi Infrastructurii Spitalelor, Sănătatea Femeii şi Copilului, Elaborarea Planului Naţional pentru autism pentru perioada 2020-2022, (ş.a.), urmărind creşterea accesului la servicii de sănătate a persoanelor făcând parte din grupurile vulnerabile, a persoanelor cu dizabilităţi, persoanelor diagnosticate cu Tulburări din Spectrul Autist, gravidelor, copiilor, adolescenţilor şi tinerilor şi nu în ultimul rând a persoanelor diagnosticate cu boli cronice progresive sau incurabile.

Mihaela Dumitrache

Mihaela Dumitrache este de aproximativ 15 ani alături de persoanele aflate în suferință iar de peste 10 ani Directorul Executiv al Asociației Lumina din Bacău, organizatie non-guvernamentală care oferă servicii de îngrijire paliativă pentru copii și adulti diagnosticați cu boli limitatoare de viață/amenințătoare de viață.
Absolventă a Facultății de Psihologie a Universității ,,Al.I.Cuza„ din Iași, a masterului în domeniul Îngrijirilor Paliative al Facultății de medicină a Universității Transilvania Brașov și a numeroase programe de formare în domeniul îngrijirii persoanelor aflate la sfârșitul vieții, atât în țară cât și în străinătate, a dezvoltat primul centru de Îngrijiri Paliative Pediatrice pentru copii, de tip ,,hospice„ primul de acest fel din regiunea de N-E a României și este o voce a Îngrijirilor Paliative pentru copii.
De asemenea, de aproximativ 2 ani de zile apără drepturile persoanelor adulte cu handicap, ca reprezentant al ONG-urilor din județul Bacău în cadrul Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap din subordinea DGASPC Bacău.

Stela Achivei

Stela Achivei este absolventă a Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, iar în anul 2020 a absolvit programul de masterat în domeniul Îngrijirii Paliative al Universității Transilvania Brașov – Facultatea de Medicină.
Timp de 25 de ani a fost director si medic în cadrul unui Centru pentru recuperarea și reabilitarea persoanelor adulte cu handicap aparținând DGASPC Bacău iar de aproximativ 3 ani de zile lucreaza alături de echipa de îngrijiri paliative la domiciliu a Asociației Lumina Bacău și este medic în cadrul Serviciului de Evaluare Complexă a persoanei adulte cu handicap – DGASPC Bacău.

Mihailescu-Marin Maria-Mirabela

Mihăilescu-Marin Maria-Mirabela este medic specialist Medicină internă cu competență în îngrijiri paliative și ecografie abdominală. Este doctorand al Facultații de Medicină din cadrul Universității Transilvania Brașov (anul IV). Din anul 2014 își desfășoară activitatea clinică de medic pe Unitatea cu Paturi din cadrul Fundației Hospice Casa Speranței Brașov. Este de asemenea cadru didactic asociat la Universitatea Transilvania din Brașov ( din 2018).

Teodor Tudoran

Teodor Tudoran este medic primar Medicină de Familie, cu competență în îngrijiri paliative, fiind de asemenea și formator în îngrijiri paliative. Din anul 2014 activează ca medic la Centrul de Îngrijiri Paliative “Sf. Nectarie” din Cluj-Napoca.
Este coordonator regional al Atestatului de studii complementare în îngrijiri paliative pentru medici si coordonator local al Programului de specializare în îngrijiri paliative pentru asistenți medicali.

Dan Malciolu

Dupa absolvirea UMF Carol Davilla Bucureşti (1990), Dan Malciolu devine medic primar de Igiena alimentaţiei şi nutriţie, activând pentru o scurtă perioadă în cadrul unui serviciu de medicină de urgență. Obține competenţe suplimentare (managementul serviciilor de sănătate, psihoterapeut cognitiv-comportamental, terapeut în medicină complementară – nutriţie), iar in domeniul Îngrijirii Paliative finalizează programul de masterat si ulterior și competența.
Activează ca medic de familie şi director medical la US Peace Corps (1993-2013), cu o practică variată acoperind de la vaccinări şi educaţie pentru sănătate până la evacuări medicale de urgenţă.
Lucrează in diverse pozitii (medic îngrijire la domiciliu adulți, Director Medical) la HOSPICE Casa Speranţei Bucureşti din 2014, unde îmbină în practică aspectele medicale ale paliaţiei cu consilerea nutriţională şi terapia cognitiv-comportamentală. Continuă să activeze în mediul privat ca nutriţionist şi psihoterapeut.
Tata a doi medici (oftalmolog si infecționist), devine tânăr bunic în 2020, are un Labrador negru adoptat (Luna). Îi plac muzica, călătoriile și evadarea în natură.

Sofronie Liliana

Sofronie Liliana este absolventă a Universitații de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţeanu”, rezidențiat în specialitatea Medicină de Familie, secundariat clinic în specialitatea Pneumologie Pediatrică. Din 2016 este medic titular la Cabinet Medical Medicină de Familie Dr. Sofronie Liliana în Timișoara. A absolvit masterul “Managementul și Strategiile Îngrijirilor Paliative” la Universitatea Transilvania, Brașov, promoția 2020.

Alina Gheorghita

Alina Gheorghiță este absolventă a Facultății de Asistență Medicală Generală din cadrul Universității Transilvania Brașov. În prezent lucrează ca asistent medical la Fundația Hospice Casa Speranței. În anul 2018 a decis să aprofundeze noțiunile despre îngrijirea pacientului diagnosticat cu o boală amenințătoare de viață, motiv pentru care s-a înscris la masterul Managementul și Strategiile Îngrijirilor Paliative.
Din dorința de a oferi și mai mult sprijin pacienților, s-a înscris la Facultatea de Medicină Generală a Universității Transilvania Brașov unde în prezent este studentă în anul I.

Carmen Marcu

Carmen Marcu a absolvit în anul 1993 Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș. Este medic primar medicină de urgență la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște. Are competențe în: ecografie generală, bronhoscopie, management spitalicesc, îngrijri paliative și Master în medicina de dezastre și catastrofă. Din anul 2016 este coordonator al compartimentului Îngrijri Paliative al Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

Mircea Serpe

Mircea Șerpe este medic primar neurolog cu competență în îngrijiri paliative, coordonator al compartimentelor de îngrijiri paliative (2009) și neurologie (2020) din cadrul Spitalului Municipal Lugoj, membru al Comisiei de Îngrijiri Paliative din cadrul Ministerului Sănătății, membru în GTL care a elaborat, printre altele, Regulamentul de organizare și funcționare al serviciilor de îngrijiri paliative (martie 2018).

Anca Pancu

Anca Pancu a absolvit în anul 2012 Facultatea de Medicina a Universității Transilvania Brașov, specializarea Asistent Medical Generalist, iar în prezent urmează masterul Managementul și Strategiile Îngrijirilor Paliative.
Din anul 2013 lucrează ca asistent medical la Fundația Hospice Casa Speranței, pe Unitatea cu Paturi Adulți.

Crucianu Liliana

Crucianu Liliana Nicoleta este absolventă a Facultății de Asistență Medicală Generală și a programului de masterat „Managementul Serviciilor de Sănătate în Domeniul Medico-Farmaceutic” din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa Iași”. Are o experiență de peste 16 ani în asistența medicală generală, iar din 2012 este asistent medical șef al Compartimentului Îngrijiri Paliative al IRO Iași. O caracteristică incontestabilă în cariera sa de asistent medical o reprezintă implicarea în mod constant în activități de formare a personalului medical, în prezent, fiind și coordonator local în cadrul specializării de îngrijiri paliative.

Nicoleta Luchian

Nicoleta Luchian este director de îngrijiri la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani, asistent medical licențiat, specialist în Îngrijiri Paliative, absolventă a Universității de Medicină și Farmacie „GH. T. Popa ” Iași, absolventă a masterului „Managementul şi Strategiile Îngrijirilor Paliative” la Universitatea „Transilvania” Brașov. De asemenea urmează master-ul “Comunicare și consiliere psihologică și spirituală„ în cadrul Facultății de Teologie a Universității “A.I. Cuza” Iași , ” și este responsabilă cu activităţile de organizare și desfăsurare ale programului de Specializare a asistenților medicali în Îngrijiri Paliative, centrul Pașcani.

Nicoleta Mitrea

Nicoleta Mitrea asistentul medical licențiat implicat activ în organizarea, supervizarea și predarea programelor de educație în îngrijiri paliative pentru asistentții medicali din țară la toate nivelurile: bază, avansat, specializare. S-a născut și a crescut în Brașov, este căsătorită cu Vali și are o fiică, Maria. Și-a început cariera în domeniul îngrijirilor (nursing) în 1992 în cadrul Spitalului Clinic de Pediatrie Brașov, iar din 1998 s-a alăturat echipei Hospice Casa Speranței. Cunoștințele, abilitățile și stilul ei revoluționar au fost progresiv îmbunătățite și șlefuite pentru a sluji misiunii de acordare de îngrijiri paliative de calitate de către asistenții medicali pacienților și familiilor. Acum Nicoleta este liderul național și regional al educației și dezvoltării îngrijirilor paliative pentru asistenții medicali. Nicoleta a absolvit studiile programului de Master în Îngrijiri Paliative in 2012 și studiile școlii doctorale în 2017. Din octombrie 2018 este asistent universitar doctor la Universitatea Transilvania, Facultatea de Medicina departamentul discipline fundamentale, profilactice și clinice. Nu si-a întrerupt activitatea clinică, la momentul actual îngrijind pacienți în serviciul de îngrijire a limfedemului. Din 2016 a început să alerge în beneficiul pacienților la diverse maratoane. In anul 2020 a obținut titlul de Șef Lucrări al Universității Transilvania Brașov.

Vladimir Poroch

Vladimir Poroch este medic primar chirurg cu atestat în îngrijiri paliative, şef al Compartimentului Îngrijiri Paliative din cadrul Institutului Regional de Oncologie Iaşi.
Este Conferenţiar Universitar la Facultatea de Medicină a UMF „Grigore T. Popa” Iaşi şi titular al cursului „îngrijiri paliative”.
Vladimir Poroch este vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale de Îngrijri Paliative (ANIP) şi preşedinte al Asociaţiei pentru Managementul Calităţii în Sănătate (AMCS) fiind implicat în multiple proiecte de cercetare ştiinţifică, educaţionale sau de advocacy în domeniul îngrijirii paliative şi al managementului calităţii în sănătate.

Stefănel Vlad

Stefănel Vlad este medic primar radioterapie, medic specialist oncologie medicală, și are competență în îngrijiri paliative. În prezent lucrează în cadrul Centrului Clinic Neolife București. Este formator în îngrijiri paliative, fiind implicat în programe de pregătire în acest domeniu pentru medici și asistenți medicali.
.

Cristina E. Darabont

Cristina Darabont lucrează ca asistentă medicală din 1989. Dezvoltarea profesională este o valoare pentru ea astfel că și-a continuat studiile la nivel Masteral la Universitatea Transilvania dar și în străinătate absolvind cursuri de specializare la Georgetown University și Academia Europeana de Îngrijiri Paliative. În 2019 a absolvit cursul de Specializare în Îngrijiri Paliative.
A deținut roluri clinice și manageriale în secții chirurgicale și de îngrijri paliative. Pe parcursul anilor a fost implicată ca formator în învațământul de bază pentru asistente medicale și în evenimente de educație medicală continuă pentru asistenți medicali, medici și alte profesii.
De 18 ani lucrează la HOSPICE Casa Speranței Brașov, actualmente ca Director de Servicii pentru Pacienți- Brașov.

Andreea Pandaru

Andreea Pândaru este medic specialist pediatru. A absolvit Facultatea de Medicină din cadrul Universității Transilvania Brașov. Ulterior a urmat rezidențiatul la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov. A devenit medic specialist în ianuarie 2020 și de curând a intrat în echipa Hospice Brașov pentru a aduce un zâmbet pe fața copilașilor.

Estera Ciobanu

Estera Ciobanu este de aproape 13 ani asistent social în cadrul Fundației Hospice Emanuel din Oradea. În anul 2019 a absolvit programul de doctorat în îngrijiri paliative în cadrul Universității Lancaster, Școala de Sănătate și Medicină din Anglia unde a studiat despre experiențe ale copiilor diagnosticați cu boli amenințătoare de viață. Este de asemenea Lector. Univ. Dr. la Universitatea Emanuel din Oradea, secția de Asistență Socială.
.

Codruta Comsa

Codruța Comșa este medic primar pediatrie, medic specialist oncologie medicală, cu atestat de studii complementare în hematologie și oncologie pediatrică și în îngrijiri paliative.Din 2005 iși desfasoară activitatea în cadrul secției Oncologie Pediatrică a Institutului Oncologic „Prof. Dr. Al. Trestioreanu” București unde coordonează compartimentul de Îngrijiri Paliative Pediatrice (5 paturi) din 2014, de la înființarea acestuia.
Din 2019 prezintă cursurile de pediatrie în cadrul Atestatului în Îngrijiri Paliative, centrul București.

Estera Boeriu

Estera Boeriu este medic primar pediatru, medic specialist oncologie medicală și onco-hematologie pediatrică, cu competență în îngrijiri paliative. A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș”, Timișoara în anul 1987. Rezidențiatul l-a făcut la Spitalul de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” Timișoara. Din anul 1987 până în prezent este angajată a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” Timișoara. De asemenea lucrează ca Asistent Universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara
Înființează și coordonează Compartimentul de Îngrijiri Paliative din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru copii “Louis Țurcanu”. Din 2007 este coordonator al programului de atestat în îngrijirea paliativă în partea de vest a țării.
A participat la programe de formare în îngrijirea paliativă atât în țară cât și în străinătate.
Este o luptatoare, iubește copiii, oamenii, viața cu tot ce e frumos în ea.
Motto-ul în viață: să nu te dai bătut niciodată.

Cathy Payne

Cathy Payne is a Programme Manager for All Ireland Institute of Hospice and Palliative Care and a Project Officer for European Association for Palliative Care, based in Northern Ireland. She has worked within specialist palliative care since 2004, as a clinical dietitian, a lecturer and a researcher.
She is currently involved in the following EU research projects:
• EDUPALL: Translating International Recommendations into Undergraduate Palliative Care Curriculum www.edupall.eu
• MyPal: Fostering Palliative Care of Adults and Children with Cancer through Advanced Patient Reported Outcome Systems https://mypal-project.eu/
• ‘Palliative Sedation’ – The use of proportional palliative sedation for the relief of refractory symptoms. https://palliativesedation.eu/
• NursEduPal@Euro: Palliative Care Core Competencies and novel European matrix for educating bachelor-degree nurses
She also created and cohosts the Palliative Rehabilitation Facebook Group which has over 2600 members from across the world https://www.facebook.com/groups/palliativerehabilitation
Her research interests include: palliative rehabilitation, cachexia, nutritional support, interprofessional working, eLearning.
Twitter handle @catypayne

Dana Nagy


Dana Nagy este medic în domeniul Îngrijirii Paliative din 2007, imediat după terminarea rezidențiatului de Hematologie Clinică. A efectuat cursuri de pregătire profesională: atestat și formator în Îngrijiri Paliative, a participat la diferite programe de educație medicală organizate de Fundația Hospice Casa Speranței și Asociația Națională Îngrijiri Paliative, a organizat și susținut cursuri în Timișoara despre Îngrijirea Paliativa, creditate CMR.
În prezent, activitățile sale profesionale în Îngrijirea Paliativă sunt reprezentate de partea clinică cu pacienții, activități educaționale în colaborare cu Hospice Casa Speranței Brasov, coordonare compartiment Îngrijiri Paliative Asociația Oncohelp Timișoara.
Motto-ul ei este: Nu te mulțumi că exiști, trăiește!

Anca Raluca Vranceanu

Anca Raluca Vrânceanu este medic primar oncolog, doctor în științe medicale, cu competență în Îngrijiri Paliative și activează în cadrul Clinicii de Oncologie Medicală și în cadrul Secției de Îngrijiri Paliative din cadrul Institutului Regional de Oncologie Iași.
.

Claudia Burz

Claudia Burz este medic primar oncologie medicală, lucrează la Institutul oncologic „Ion Chiricuță” Cluj-Napoca și Conferențiar Doctor al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Haţieganu, Cluj-Napoca”. Este de asemenea Președintele Societății Române de Radioterapie și Oncologie Medicală
(SRROM).Domeniile de interes sunt imunologia fundamentală, imunologie tumorală, imunoterapia.

Luminita Suveica

Luminița Suveica este Doctor în medicină și Conferențiar Universitar al catedrei de Medicină de Familie din cadrul USMF „Nicolae Testemițanu” Chișinău.
Este autor a peste 120 de lucrări științifice, 3 brevete de invenție, 3 monografii, 2 cu drept de autor, 25 medalii de aur și diplome de excelență la concursuri de invenție: Inventica, ProInvent, Euroinvent, și coautor al Protocolului Clinic Național în Îngrijiri Paliative.
În anul 2010 a deschis prima secție cu 30 paturi destinate îngrijirii paliative în municipiul Chișinău. În perioada 2009-2013 a fost director al Direcției de Sănătate Chișinău. Din anul 2013 și pâna în anul 2018 a deținut funcția de medic șef al Centrului de Sănătate Publică Chișinău.

Ana Tudoran

Ana Tudoran a absolvit Școala de Specializare Postliceală Sanitară Cluj în 1973 – specialitatea medicină generală. În primii ani de activitate profesională şi-a dedicat eforturile în îngrijirea pacienţilor lucrând în secţii de terapie intensivă și chirurgie, apoi în asistenţa medicală primară.
Din anul 1999 devine director de îngrijiri al Fundației pentru Îngrijirea vârstnicului Cluj, ordonând proiectele Fundaţiei, astfel: Serviciile de Îngrijire Medicală și Paliativă la Domiciliu, Centrul de Recuperare Fizică Medicală, Centrul de Zi pentru Vârstnici, Centrul de Reminiscențe. Este formator în Îngrijiri Paliative și asistent medical specialist în Îngrijiri Paliative din anul 2019.

Roxana Chiris

Roxana Chiriș a absolvit în anul 1990 Institutul de Medicină Timișoara, Facultatea de Medicină. Este medic primar boli infecțioase cu atestat în îngrijire paliativă. În anul 2008 a obținut atestatul de formare formatori în Îngrijiri Paliative, fiind implicată ca lector și mentor în programul de atestat în îngrijire paliativă pentru medici.Din 2018 coordoneaza Compartimentul de Îngrijire Paliativă al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Brașov și este consultant în politica de antibioterapie din cadrul Serviciului de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale a Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie Brașov.
Din aprilie 2020 participă la îngrijirea pacienților cu infecție SARS COV2, în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Brașov.

Gabriela Burlacu

Gabriela Burlacu a absolvit în anul 2009 studiile de licență în asistență medicală generală din cadrul Facultății de Medicină a Universității Transilvania din Brașov și studiile universitare de Master în anul 2012 cu programul Managementul și Strategiile Îngrijirilor Paliative. În anul 2009 a obținut atestatul de formator în domeniul Îngrijirilor Paliative, fiind implicată ca lector și mentor în programul de specializare în Îngrijire Paliativă 2019-2020. Este asistent medical licențiat cu specializare în Îngrijiri Paliative, obținută în anul 2019.
Din anul 2018 își desfășoară activitatea în Compartimentul de Îngrijiri Paliative al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Brașov sub coordonarea Doamnei Doctor Roxana Chiriș.
Din luna aprilie 2020 participă alături de echipa de paliație la îngrijirea pacienților cu infecție SARS COV 2, în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Brașov.

Bogdan George Branzea

Bogdan George Brânzea a absolvit în anul 2003 studiile de licență în Teologie Pastorală, din cadrul Facultății de Teologie ,, Andrei Șaguna” din Sibiu și studiile universitare de Master în anul 2007, în cadrul aceleiași facultăți.
În anul 2014 a absolvit studiile în asistență medicală, în cadrul Școlii Postliceale “ Henri Coandă” din Brașov.
Este preot din anul 2011 și asistent medical în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie din Brașov,din anul 2018, unde a activat în cadrul Compartimentului de Îngrijiri Paliative.
Din luna aprilie 2020 participă alături de echipa de paliație la îngrijirea pacienților cu infecție SARS COV 2, în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Brașov.

Professor Christoph Ostgathe

Professor Christoph Ostgathe, President of European Association for Palliative Care (EAPC) is Professor of Palliative Medicine and since 2010 Head of Department of Palliative Medicine at University of Erlangen, Germany. He is as trained Anaesthesiologist working and researching in Palliative Care for more than 20 years. His research focuses on relatives, tool development and adaption, as well as ethical issues in end-of-life care. A particular emphasis is on palliative care for patients with a diagnosis other than cancer and in particular vulnerable situations for example when infected/colonised with multi-resistant pathogens such as Methicillin-resistant Staphylococcus Aureus (MRSA). Current health care research projects include integration of palliative care alongside cancer treatment, the use of sedation and investigating the predictors of anxiety and depression and palliative care needs of patients with Multiple Sclerosis (MS). He is leading research on novel technologies in palliative care, for example, touchless radar-based biometry for presence and detection of vital signs at end-of-life. Currently he is working in a research consortium that develops national recommendations on palliative care in a pandemic (PallPan).

Minna Hökkä

Minna Hökkä, PhD-student, APRN, MHS, is working at Kajaani University of Applied Sciences as a Senior Lecturer and R&D coordinator in the School of Health. She is clinical expert in palliative care in master’s level. She has also a master’s in health sciences, with the specialty of nursing education. Her clinical experience is from palliative care home hospital and tertiary hospital ward to advanced palliative care patients. She is a PhD student with several national and international published or submitted peer reviewed studies about palliative care education related to nursing and medicine. She is the project manager of a national project EduPal funded by the ministry of culture and education. The aims in the project is to develop palliative care nursing and medicine education. She is a writer on the published national recommendations of palliative nursing and medicine education. She acts as an expert in Health and Social ministry project, she is the chairman of the multidisciplinary workgroup defining the guidelines for continuous education and the guidelines to ensure adequate palliative care competence for all the social and healthcare professionals. Minna has been a collaborator in EAPC nursing taskforce group. She is also a member in the EAPC reference group of Palliative care education and training.

Laurentiu Simion

Laurențiu Simion este Conferențiar Universitar, șeful Disciplinei Chirurgie – Institutul Oncologic București, Departamentul 10 Chirurgie, Facultatea de Medicină, U.M.F. Carol Davila București. Este de asemenea șeful Secției Chirurgie 1 din Institutul Oncologic București. Medic primar chirurgie generală, cu atestate de studii complementare în chirurgie laparoscopică, chirurgie oncologică, îngrijiri paliative și managementul serviciilor de sănătate, absolvent al Facultății de Medicină a U.M.F. Carol Davila București, este doctor în medicină la aceeași Universitate și deținătorul unui master în management sanitar la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Activitatea profesională în domeniile chirurgiei, oncologiei și al îngrijirilor paliative este completată de cea didactică și științifică, fiind autor sau coautor pentru tratate, manuale și numeroase lucrări știintifice publicate în reviste indexate. Preocupat de calitatea actului medical, este de asemenea evaluator de spitale certificat de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS). Implicat în proiecte în domeniul îngrijirilor paliative, este lector în cadrul programului național de atestat în îngrijiri paliative pentru medici și în cel de specializare în îngrijiri paliative pentru asistenți medicali.

Sorin Adrian Albu

Sorin Adrian Albu este medic primar de medicină internă, cu competență în Îngrijiri Paliative, formator, Șef Lucrări la disciplina de Îngrijiri Paliative la UMFST ”George Emil Palade”. Din 2018 activează pe secția de Îngrijiri Paliative a Spitalului de Oncologie Târgu Mureș.

Eugen-Florin Bleotu

Medic Specialist Boli Infectioase cu Atestat in Ingrijiri Paliative, Medic Echipa Ingrijiri la Domiciliu si Director Medical, Hospice Casa Serantei.
Eugen a absolvit Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Transilvania Brasov in anul 2000 si ulterior a urmat rezidentiatul in specialitatea de boli infectioase in clinicile Spitalului Universitar de Urgenta ’’Floreasca’’ Bucureti si Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Tropicale ’’Victor Babes’’ Bucuresti. Din anul 2007 a fost angajat al Spitalului Municipal Fagaras timp in care a absolvit Masterul in Infectii Nosocomiale din cadrul Facultatii de Medicina a Universitatii Transilvania Brasov. Incepand cu anul 2011 si pana in present este angajat la Hospice Casa Sperantei Brasov in cadrul echipei de ingrijiri la domiciliu adulti, a urmat Atestatul de Ingrijii Paliative si a experimentat activitatea din toate serviciile fundatiei de la clinica pana la educatie. Este un perfectionist, prin natura, dorind ca intreaga activitate personala si a institutiei sa bazeze pe ingrijirea ‘’totala’’ a pacientului imbinand clinica cu farmacologia si la nevoie oferind suport psiho-emotional si spiritual pacientilor si familiilor acestora. Anul 2020 a fost unul provocator, el coordonand de la inceputul pandemiei sectia de dedicata pacientilor infectati cu virusul SARS COV 2 din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie si Neurologie Brasov.

Mihaela Nedelcu Luncan

Mihaela Nedelcu Luncan și-a inceput cariera ca asistent medical la Spitalul Clinic Municipal Arad unde a parcurs toate gradele profesionale în perioada în care a profesat. Ulterior a absolvit Facultatea de Științe Economice însă, după câțiva ani s-a reîntors la prima sa dragoste, domeniul sanitar, ocupând poziția de director în spitalul unde a fost pentru nouă ani asistent medical.
În anul 2009 a fost numită Reprezentant al Guvernului în primul Comitet Director al Comisiei Naționale de Acreditare a Spitalelor (CoNAS), instituție care s-a transformat, în anul 2015, în Autoritatea Națională de Management a Calității în Sănătate (ANMCS), instituție care își propune să evalueze în vederea acreditării toți furnizorii de servicii de sănătate din România.
Din această funcție, în anul 2010 a coordonat, împreună cu Ministerul Sănătății, Comisia comună de redactare a primului set de standarde de acreditare a spitalelor din România și a participat activ la testarea acestora în cele cinci spitale-pilot identificate. De asemenea, a supervizat procedurile de selecție a evaluatorilor, precum și primele misiuni de evaluare realizate.
După terminarea mandatului la CoNAS a devenit evaluator de spitale, apoi evaluator-coordonator și unul dintre experții naționali ai ANMCS, selectați pentru a participa la proiectele derulate de către instituție.

Elena Moldoveanu

Elena Moldoveanu este medic primar ORL din anul 1999, cu Master în Managementul european de sănătate publică în anul 2005, Atestat de studii complementare în îngrijiri paliative din anul 2014 și Certificat de absolvire a Programului de perfecționare în Management spitalicesc din 2015.
Din anul 1999, cu o pauză de 3 ani, când a fost manager la Spitalul Clinic Municipal Oradea, activează în cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Bihor, deținând la această dată funcţia de Medic Șef.
Este expert implementare CNAS în cadrul proiectului „Creşterea capacităţii instituţionale pentru dezvoltarea naţională coordonată a îngrijirilor paliative şi îngrijirilor la domiciliu” (PAL-PLAN) 2020-2023. Consideră că îngrijirile paliative dau viaţă și alinare pentru familiile și persoanele diagnosticate cu boli cronice progresive sau incurabile și trebuie să facă parte pentru toți cei care au nevoie din marea familie de servicii medicale.
Îi plac călătoriile, mai ales cele făcute pe jos și vă invită să o insoţiţi anul viitor, 2021, pe Camino de Santiago – Drumul Sfântului Iacob – 100 de kilometri spre Santiago de Compostela.


PARTENERI CONFERINTA 2020

 

PARTENERI MEDIA 2020